Клептократичні практики РФ поширилися на інші держави – канадський депутат

Клептократичні практики РФ поширилися на інші держави – канадський депутат

Укрінформ
Корупційна зв’язка між державою та олігархатом, відточена у Росії, нині поширилася на інші країни світу.

Таку думку під час засідання федерального парламенту Канади висловив депутат від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Клептократія, що оточує Володимира Путіна, олігархи, які підтримують його, і той тип корупції й порушень прав людини проник до правлячих режимів по всьому світу. Йдеться про Венесуелу, Іран, М’янму, а також про те, що відбувається у В’єтнамі і з прибічниками релігійної течії Фалуньгун у Китаї", - сказав Безан.

У зв’язку із цим він закликав Канаду ухвалити "акт Магнітського", який дозволить накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу. "Нам треба зайняти позицію і виступити проти цих злочинів і такого порушення прав людини. Ми не можемо дозволити їм використовувати Канаду як безпечну гавань", - зазначив депутат.

Безан також наголосив, що не слід забувати і про чинний режим у Кремлі, який став "каталізатором" розробки "акта Магнітського". "Саме росіяни катували Сергія Магнітського і не слід забувати, що вони продовжують зловживати владою", - підсумував він.

Читайте також: У Канаді голосуватимуть за "акт Магнітського"

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше їх дія була поширена на корупціонерів по всьому світу. Згодом подібний закон ухвалили Європарламент, Естонія та Велика Британія.

Однак, колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон неодноразово заявляв, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає. Все ж верхня палата парламенту Канади кілька місяців тому ухвалила відповідний законопроект і нині він проходить остаточне затвердження у нижній. Очікується, що закон набуде чинності уже цього місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-