США та ОБСЄ вимагають знайти вбивць Політковської

США та ОБСЄ вимагають знайти вбивць Політковської

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів і Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликають Росію знайти і покарати людей, які одинадцять років тому вбили журналістки Анну Політковську.

Як повідомляє “Голос Америки”, США і ОБСЄ оприлюднили відповідні заяви.

“Діяльність Політковської виявила порушення прав людини в Росії та страждання жертв війни на Північному Кавказі. Нез’ясоване вбивство Політковської, у якої було подвійне громадянство – американське і російське – та інших журналістів у Росії, а також погрози на адресу журналістів, які виявляють новіші зловживання в Чечні, лише погіршили атмосферу залякування незалежної преси”, - заявила представниця Держдепу Гедер Науерт.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір наголосив: “Неприйнятним є, що організатори вбивства Політковської та інших журналістів залишаються на свободі. Це зловісне коло безкарності має тривалий вплив на ситуацію свободи засобів масової інформації в Росії”.

Читайте також: У російській колонії помер засуджений у справі про вбивство Політковської

Політковську вбили в її московській квартирі 7 жовтня 2006 року. Вона була видатною міжнародною журналісткою, відомою з репортажів у «Новій газеті» на тему зловживання у сфері прав людини і корупції в Чечні та інших районах Кавказу, де була поширена діяльність ісламістів. Вона також була різким критиком Кремля і його політики в Чечні, а також лідера республіки Рамзана Кадирова.

В осінньому виданні журналу Dangerous Assignments Комітет на захист журналістів визнав Політковську однією з найвидатніших представниць свободи слова у ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-