Руйнівний

Руйнівний "Ксав'єр": у Німеччині постраждали люди, літаки й фламінго

Відео
Укрінформ
До вечора п'ятниці німецьким транспортникам так до кінця і не вдалося повністю відновити рух, порушений через ураган, який пронісся у четвер над північним сходом Німеччини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на сайт Deutsche Bahn.

"Після шторму "Ксав'єр" роботи з розчищення йдуть повним ходом. На окремих напрямках, це стосується маршрутів із Берліна в Ганновер, із Берліна в Гамбург і з Гамбурга в Рурську область, рух сьогодні неможливий, планується його відновити 9 жовтня", - повідомляє перевізник.

Рух між Гамбургом і Ганновером частково відновлений з 17.00 за місцевим часом.

На багатьох ділянках трас колії заблоковані поваленими деревами, вирваними із землі з корінням. Лише для ремонту обривів верхніх проводів виділено 17 одиниць спеціальної техніки, понад 100 робітників.

Транспортники попереджають, що повністю налагодити нормальне сполучення не вдасться аж до неділі.

На центральному залізничному вокзалі в Берліні сотні людей досі безпорадно дивляться на табло, що повідомляє лише про те, що рейси скасовані. Працівники вокзалу пропонують людям чай і каву. Ті, кому нікуди піти перечекати, можуть відпочити в порожніх потягах, спеціально доставлених на платформи з цією метою. Пасажири, що мають квитки на 5 жовтня, зможуть скористатися ними до 15 жовтня.

Водночас вдалося частково відновити рух берлінської міської електрички.

Читайте також: Польщею пронісся ураган "Ксав’єр": двоє загиблих, 39 травмованих

Аеропорти столиці також працюють сьогодні в штатному режимі.

По телебаченню і в інтернеті тим часом постійно показують відео приземлення в аеропорту Дюссельдорфа найбільшого у світі літака Airbus A380 з майже 600 пасажирами на борту, завдяки майстерності пілотів якого вдалося не допустити аварії.

Дані про жертви залишаються незмінними - загинули семеро: Бранденбург повідомляє про 4 смертельних випадки, Гамбург, Берлін і Макленбург Передня Померанія – по одному. Серед жертв - відома берлінський політолог Німецького товариства зовнішньої політики, журналіст, редактор журналів "Зовнішня політика" і "Журнал Берлінської політики" Сілке Темпель. Її вбило деревом, що впало на машину.

У столичному зоопарку також жертви – 18 фламінго, яких не встигли загнати в укриття.

Збитки від стихії ще слід підрахувати, але вже зрозуміло, що вони будуть великими.

Ураган "Ксав'єр" після Німеччини попрямував до Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-