Польщею пронісся ураган

Польщею пронісся ураган "Ксав’єр": двоє загиблих, 39 травмованих

Укрінформ
Ураган "Ксав’єр", який упродовж останньої доби лютує над західною частиною Польщі, убив двох людей, травми отримали 39 осіб. 

У результаті стихії без світла вночі залишалися понад 700 тис. осіб, скасовано рух потягів на багатьох маршрутах, зокрема між Польщею та Німеччиною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По всій Польщі рятувальники виїжджали для усунення наслідків урагану майже 10 тисяч разів. Насамперед, ми прибирали тисячі повалених дерев з доріг та залізничних колій", - повідомив речник Пожежної служби РП Павел Фронтчак.

За його словами, ураган пошкодив майже 900 будинків, з яких 460 житлових.

Жертвами стихії стала жінка, на яку впало дерево, та чоловік, якого поривом вітру стягнуло з даху, де він виконував ремонтні роботи. Серед постраждалих є також рятувальники.

В усіх воєводствах на заході Польщі без світла вночі залишалися близько 714 тис. осіб.

Читайте також: На Львівщині нічний ураган валив дерева та зривав дахи

У західній частині країни відмінено рух потягів на багатьох маршрутах, зокрема сполученням Варшава-Берлін.

Глава МВС Польщі Маріуш Блащак вранці проведе відеоконференцію з воєводами і начальниками пожежної служби усіх воєводств країни з приводу ліквідації наслідків стихії.

Найбільше в результаті урагану “Ксав’єр” постраждали Любуське, Нижньосілезьке, Західнопоморське та Великопольське воєводства заходу РП.

Фото: @RepublikaTV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-