Глава МЗС Латвії не виключає втручання Росії у референдум каталонців

Глава МЗС Латвії не виключає втручання Росії у референдум каталонців

Укрінформ
Коментуючи заворушення, що сталися в Іспанії, міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич не виключив участі в цьому процесі Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Latvijas Avize

"Цей аспект (ймовірну участь Росії в процесі проведення референдуму - ред.) потребує серйозної оцінки. В процесі референдуму широко використовувалися соціальні мережі, скопійовані новини, іноді неможливо було зрозуміти, які з них створювали реальні люди, а які роботи. Референдум про незалежність Каталонії для Росії був як "цукерка, що впала на підлогу", яку Росія використала, щоб розколоти ЄС", - сказав Рінкевич.

При цьому він висловив серйозні побоювання щодо самої Росії як багатонаціональної країни: "Тим країнам, у яких різна адміністративно-територіальна система, наприклад федерація, де живуть різні народи, необхідно бути обережним. Що посієш в інших країнах, то пожнеш у себе, бумерангом прилетить у відповідь".

Референдум про відділення Каталонії - це внутрішня справа Іспанії, сказав міністр закордонних справ Латвії, висловивши жаль, що влада змушена була застосувати силу для розгону протестувальників.

Читайте також: Парламент Каталонії може розглянути питання про незалежність вже 9 жовтня

Як повідомлялося, 1 жовтня в Каталонії відбувся заборонений Іспанією референдум щодо незалежності автономії. Іспанська поліція намагалася заблокувати голосування. В результаті відбулися зіткнення, в яких постраждали сотні людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-