Виборчий скандал у Румунії: головного антикорупційника зобов'язали звітувати

Виборчий скандал у Румунії: головного антикорупційника зобов'язали звітувати

Укрінформ
Конституційний суд Румунії зобов'язав головного прокурора Управління по боротьбі з корупцією Лауру Ковесі з'явитися на засідання спеціальної парламентської комісії, яка вивчає матеріали про «фальсифікацію підсумків президентських виборів 2009 року».

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Більшістю голосів Конституційний суд констатував наявність юридичного конфлікту між парламентом Румунії, з одного боку, і Прокуратурою при Вищій Касаційній палаті, з іншого, через відмову головного прокурора Антикорупційного управління з'явитися в парламентську комісію, яка розслідує факти фальсифікації підсумків президентських виборів 2009 року. Для врегулювання цього конфлікту КС ухвалив зобов'язати пані Лауру Ковесі з'явитися у парламенті і представити всі наявні документи, що стосуються підсумків президентських виборів 2009 року», - йдеться у рішенні високої інстанції.

Читайте також: Президент Румунії не дасть чіпати керівника Нацуправління по боротьбі з корупцією

Раніше Лаура Ковесі відмовилася з'явитися на засідання спеціальної парламентської комісії, заявивши, що у неї немає ніяких матеріалів, які свідчать про фальсифікацію підсумків голосування на виборах 2009 року.

Парламент Румунії утворив спеціальну комісію, яка розслідує матеріали про «можливу фальсифікацію підсумків голосування на президентських виборах 2009 року». Комісія була утворена на підставі оприлюдненого кілька місяців тому журналістського розслідування.

Нагадаємо, на президентських виборах 2009 року перемогу з мінімальною перевагою отримав екс-президент Румунії Траян Бесєску.

На другому місці був колишній керівник Соціал-демократичної партії Румунії Мірча Джеоане.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-