МЗС ФРН закликало владу Іспанії і каталонців до переговорів

МЗС ФРН закликало владу Іспанії і каталонців до переговорів

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель закликав сторони конфлікту, що вибухнув в Іспанії, до негайних переговорів та недопущення ескалації.

Заяву керівника МЗС у понеділок розповсюдила його прес-служба.

«Зображення, які дійшли до нас учора з Іспанії, показують, наскільки важливо зламати зараз спіраль ескалації. Тому я закликаю негайно йти на переговори - переговори між двома сторонам, щоб досягнути політично прийнятного рішення», - заявив Габріель. 

Він наголосив на важливості збереження спокою і дій у рамках законності і Конституції Іспанії, нагадавши, що верховенство закону - одна з фундаментальних основ ЄС. 

Німецький міністр також наголосив, що Німеччина дуже зацікавлена в тому, щоб Іспанія була сильним партнером і членом Євросоюзу.

Читайте також: Кривавий референдум: МВС Іспанії заявляє про 431 пораненого поліцейського

«Я переконаний в тому, що Іспанія зможе здолати внутрішні розбіжності, тільки якщо обидві сторони об'єднаються на спільному шляху», - резюмував Габріель. 

Як повідомлялося, 1 жовтня в Каталонії проходив референдум про незалежність, який в Іспанії вважають незаконним. За даними регіонального уряду Каталонії, явка на заборонений конституційним судом Іспанії референдум становила 42%.  В той же час, як заявляють каталонські лідери, 90,1% учасників волевиявлення підтримали державну незалежність Каталонії, 7,9% присутніх виступили проти.

Поліція Каталонії заявила про трьох загиблих у ході масових безпорядків під час референдуму, постраждали більш як 840 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-