Могеріні розповіла, як ЄС бореться з гібридними загрозами

Могеріні розповіла, як ЄС бореться з гібридними загрозами

Укрінформ
В Європейській службі зовнішньої діяльності вважають, що вживають адекватних заходів для протидії гібридним загрозам.

Про це заявила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні на міжнародній конференції «Гібридні загрози і ЄС: стан справ та майбутній прогрес», яка відбулася у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми ухвалили спільний документ щодо протидії гібридним загрозам та започаткували 22 практичні дії з боротьби з гібридними атаками. Вони розподілені на п’ять головних груп. Перше - це підвищення обізнаності... По-друге, це покращення спроможності відповідати на кризи. По-третє, удосконалення наших стратегічних комунікацій. Четверте – розвиток партнерства з НАТО. І, по-п’яте, це розвиток спроможностей, які нам необхідні для протистояння гібридним загрозам», - розповіла Могеріні.

Вона нагадала, що з метою реалізації цих завдань у структурі Розвідувального центру ЄС (INTCEN) створена секція, що займається вивченням гібридних загроз. Підрозділ налічує до 80 експертів із зазначеної проблематики.

Як також повідомила Могеріні, саме сьогодні у Гельсінкі (Фінляндія) офіційно відкрито Центр із протидії гібридним загрозам.

«Третьою сферою наших дій є стратегічні комунікації. Дуже важливо аналізувати, передбачати та відповідати на дезінформацію. З цією метою ми заснували у Європейській службі зовнішньої діяльності групу зі стратегічних комунікацій. Вона зосереджує свою роботу на наших східних партнерах та на російськомовних спільнотах», - зазначила Могеріні.

Читайте також: Міжнародна спільнота повинна посилити тиск на КНДР – Могеріні

Вона зауважила, що за два роки діяльності групи зі стратегічних комунікацій експерти виявили близько 3 тис. випадків дезінформації.

Як відомо, група зі стратегічних комунікацій ЄС відстежує дезінформацію та фейки саме російської пропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-