"Закон Ярової" може "видавити" з Росії іноземних інтернет-операторів

Укрінформ
Поправки так званого "закону Ярової", які зобов'язують інтернет-сервіси в РФ зберігати інформацію про користувачів, поширюватимуться і на російські підрозділи іноземних операторів зв'язку, що може призвести до їх виходу з Росії.

Про це пише "Коммерсантъ" із посиланням на дані Інституту досліджень інтернету.

"Якщо їм (російським структурам зарубіжних операторів - ред.) доведеться розкрити персональні дані користувачів спецслужбам, це призведе до порушення європейського регламенту про захист особистої інформації. Ці ризики вже вивчає компанія Orange Business Services, що входить до France Telecom. Складнощі можуть виникнути і в іноземних інтернет-сервісів, зареєстрованих у РФ як організатори поширення інформації", - йдеться у повідомленні.

При цьому уточнюється, що до зазначеної категорії іноземних інтернет-сервісів Роскомнагляд відносить близько десяти компаній, включаючи месенджер Telegram, розробника браузера Opera Software і сервіс знайомств Badoo.

Читайте також: У Росії можуть заблокувати Facebook

Як відомо, антитерористичні поправки "пакета Ярової", підписані президентом РФ Володимиром Путіним рік тому, набудуть чинності в липні 2018 року. За різними підрахунками, витрати на реалізацію "пакета Ярової" можуть становити від 5 до 10 трильйонів рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-