ЄС не визнає референдум у Каталонії та закликає до діалогу

ЄС не визнає референдум у Каталонії та закликає до діалогу

Заява
Укрінформ
Європейський Союз не визнає легітимність референдуму щодо державної незалежності іспанського регіону Каталонії та закликає політичні сили Іспанії до єдності й політичного діалогу.

Відповідну заяву президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера озвучив у понеділок речник керівної інституції ЄС Маргарітас Шінас, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Згідно із конституцією Іспанії, учорашнє голосування у Каталонії було незаконним. Від Єврокомісії президент Жан-Клод Юнкер неодноразово заявляв, що це є внутрішнє питання Іспанії, що має бути урегульоване відповідно до конституційного порядку Іспанії", - заявив головний речник Єврокомісії.

Шінас також наголосив, що ЄС твердо переконаний у необхідності забезпечення єдності та стабільності Іспанії.

"Ми закликаємо усіх причетних до якнайшвидшого повернення від конфронтації до діалогу", - заявили у керівній інституції ЄС.

Як також було наголошено, Єврокомісія довіряє уряду Іспанії у вирішенні конфліктної ситуації.

Читайте також: Референдум у Каталонії: медики нарахували 844 поранених

Як повідомлялося, 1 жовтня в Каталонії проходив референдум про незалежність, який в Іспанії вважають незаконним. За даними регіонального уряду Каталонії, явка на заборонений конституційним судом Іспанії референдум становила 42%. При цьому, як заявляють каталонські лідери, 90,1% учасників волевиявлення підтримали державну незалежність Каталонії, 7,9% були виступили проти.

Поліція Каталонії заявила про трьох загиблих в ході масових заворушень під час референдуму, постраждали понад 840 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-