У Малайзії почався суд у справі про вбивство брата Кім Чен Ина

У Малайзії почався суд у справі про вбивство брата Кім Чен Ина

Укрінформ
У малайзійському місті Шах-Алам почався суд у справі про вбивство Кім Чен Нама - старшого брата лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомляє DW.

“Двом обвинуваченим - 25-річній громадянці Індонезії Сіті Аїші і 29-річній громадянці В'єтнаму Зоан Тхі Хіонг загрожує смертний вирок. Вони своєї провини не визнають", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Трамп про КНДР: Переговори з маленькою людиною-ракетою — марна витрата часу

За версією обвинувачення, жінки отруїли Кім Чен Нама. 13 лютого 2017 року вони нібито підійшли ззаду до брата лідера КНДР в аеропорту Куала-Лумпура і нанесли на його обличчя суміш, що містила VX - фосфороорганічну бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії. Чоловік помер дорогою в лікарню.

Жінки згодом пояснили свої дії тим, що, як вони думали, брали участь у зйомках телепрограми-розіграшу. Одна з обвинувачених, Аїша, розповіла, що за свою роботу отримала гонорар, приблизно 85 євро.

У березні їм було висунуто обвинувачення у вбивстві Кім Чен Нама. Проведене малайзійською владою розслідування показало, що за цим замахом стоїть влада КНДР. В організації вбивства слідчі підозрювали кількох громадян Північної Кореї - працівників міністерства держбезпеки і МЗС країни. Але нікого з них затримати не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-