Канада вклала більше $200 млн у знищення хімічної зброї РФ - Фріланд

Канада вклала більше $200 млн у знищення хімічної зброї РФ - Фріланд

Укрінформ
Канада вітає завершення процесу знищення Російською Федерацією своїх запасів хімічної зброї.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня відбувалася важлива подія, яка на крок наблизила нас до досягнення глобального миру й безпеки. Після більш ніж 15 років спільних дій міжнародної спільноти, найбільший у світі арсенал хімічної зброї, розташований в Росії, був ліквідований», - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що Канада пишається своєю допомогою цьому проектові. «Канада пишається своєю лідерською позицією, що полягала у наданні з 2002 року більше 200 млн дол. на підтримку створення заводів зі знищення задекларованої російської хімічної зброї. До їх числа входить і підприємство у Кізнері, збудоване для ліквідації 5440 тонн смертоносних нервових агентів», - зазначила глава МЗС Канади.

Читайте також: Генштаб спростовує наявність хімзброї на складах у Калинівці

Фріланд додала, що успішне знищення цього виду зброї масового ураження в Росії свідчить про ефективність дій світової спільноти. «У рік, коли людство було шоковане жорстокими хімічними атаками у Сирії, ця історія є незаперечним доказом того, що спільними діями ми можемо досягти відчутного прогресу у позбавленні світу від хімічної зброї», - підсумувала міністр.

Як відомо, цього тижня у Росії заявили про завершення процесу повної ліквідації хімічної зброї. Зобов'язання із її утилізації РФ взяла на себе у 2001 році. Тоді у країні знаходилося 40 тис тонн отруйних речовин, що було найбільшим у світі арсеналом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-