Генштаб спростовує наявність хімзброї на складах у Калинівці

Генштаб спростовує наявність хімзброї на складах у Калинівці

Укрінформ
Інформація про наявність хімічної зброї на складах озброєння ЗСУ в Калинівці на Вінничині не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

"Інформація про наявність хімічної зброї на складах озброєння Збройних сил України у Калинівці не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі також зазначили, що 100 строковиків військової частини, де сталася подія, евакуйовані до м. Калинівка. У місті працює телефонна гаряча лінія Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за номером 043-332-13-35.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Читайте також: У Калинівці щохвилини лунає до трьох вибухів

Нині на території військового складу спостерігаються пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський та повітряний рух у радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Фото з архіву Укрінформу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-