У Калинівці щохвилини лунає до трьох вибухів

У Калинівці щохвилини лунає до трьох вибухів

Фото
Укрінформ
Інтенсивність вибухів у Калинівці Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військовому арсеналі з подальшою детонацією боєприпасів, наразі становить до трьох на хвилину.

Про це повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко у коментарі телеканалу "112 Україна".

У прес-службі обласного управління ДСНС зауважили, що вибухи вже не такі часті, як були вночі, ситуація стабілізується.

За словами начальника управління зв'язків із громадськістю ЗСУ Богдана Сеника, наразі вживають усіх заходів, щоб запобігти поширенню вогню. "Проводиться розвідка території арсеналу. Військову частину знеструмлено, особовий склад арсеналу перебуває в укриттях", - сказав він.

Водночас Сеник додав, що "такі сховища, склади із боєприпасами у Києві і околицях міста відсутні".

Читайте також: Вибух у Калинівці: задіяні три тисячі поліцейських з п’яти областей

За інформацією кореспондента телеканалу, траса у напрямку Вінниці перекрита, на дорозі багато загиблих тварин - котів, собак, яких убило осколками.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

Фото Андрія Кравченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-