У Польщі урізали пенсії колишнім комуністичним спецслужбовцям

У Польщі урізали пенсії колишнім комуністичним спецслужбовцям

Укрінформ
У Польщі з 1 жовтня набирає чинності закон, за яким до мінімуму знизять пенсії та соцдопомогу функціонерам спецслужб, які працювали в органах безпеки у період існування Польської народної республіки (ПНР) з липня 1944 року по липень 1990 року.

Таким чином, пенсію та соцдопомогу буде урізано близько 39-ти тисячам працівників спецслужб ПНР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Це рішення набирає чинності на підставі закону про очищення країни від впливу і привілеїв функціонерів спецслужб комуністичної Польщі.

Багато з осіб, які потрапили до переліку цих 39-ти тисяч осіб, не погоджуються з цим рішенням, і готують, або вже подали позови до судів та інших інстанцій Польщі про порушення їхніх прав. Зокрема, близько 3 тис. осіб вже подали заяви про виключення себе із списків для Фонду соціального страхування, підготовлених Інститутом національної пам'яті Польщі. 

Читайте також: Прокуратура у Польщі звинувачує власника магазину в дискримінації українців

Водночас, до офісу речника громадянських прав Польщі подано близько 1,4 тис. заяв від осіб, які вважають, що ці дії польської влади є порушенням їхніх прав.

Фото: historia.org.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-