Прокуратура у Польщі звинувачує власника магазину в дискримінації українців

Прокуратура у Польщі звинувачує власника магазину в дискримінації українців

Укрінформ
Окружна прокуратура у Щеціні (північний захід Польщі) відкрила провадження проти власника магазину в населеному пункті Барлінек Західнопоморського воєводства за розміщення на вході до магазину напису: “Кожен громадянин України, пройшовши касу, піддається перевірці”.

Цей напис ксенофобського характеру викликав резонанс у соцмережах та зацікавлення з боку польських ЗМІ та неурядових організацій, які захищають права людини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Негайно повідомляємо про це прокуратуру, речника громадянських прав й посольство України в Польщі. Це - скандальний приклад дискримінації осіб з огляду на їхню національність. Ми докладемо усіляких зусиль, аби особи, які розмістили цей напис, а також особи, які виконувати цей наказ, понесли відповідне покарання”,- повідомив в соцмережах польський Центр моніторингу проявів расизму і ксенофобії.

Речник окружної прокуратури у Щеціні Йоанна Бірановська-Сохальска повідомила, що прокуратура автоматично ініціювала слідство у цій справі, відразу після появи цієї інформації у ЗМІ.

Читайте також: Свободу Сущенку: посольство України в Польщі закликає світ тиснути на Росію

Власник магазину Єжи Бітель розпорядився зняти табличку і вибачився за неї. За його словами, вона повинна була бути іншого змісту, але польською й українською мовами. За його словами, рішення про вивішування інформаційної таблички було емоційним, оскільки трапляються випадки крадіжок в магазині, які здійснюються українцями. Водночас, власник магазину визнав, що не очікував, що ця справа набуде такого широкого резонансу у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-