Свободу Сущенку: посольство України в Польщі закликає світ тиснути на Росію

Свободу Сущенку: посольство України в Польщі закликає світ тиснути на Росію

Укрінформ
Міжнародне співтовариство має солідарно здійснювати тиск на Росію, щоб Кремль перестав порушувати міжнародне право, окуповуючи частину території України й утримуючи у себе українських політв'язнів, зокрема журналіста Укрінформу Романа Сущенка. 

На цьому наголошує Посольство України у Польщі. 

“Рік тому у Москві було незаконно затримано українського журналіста, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який донині утримується у російській в'язниці за надуманими звинуваченнями. Росія застосовує репресивні методи колишнього НКВС щодо українців та кримських татар”,- наголошують українські дипломати.

Вони закликають демократичний світ “здійснювати солідарний тиск на Росію, аби Кремль припинив порушувати міжнародне право шляхом своєї агресивної політики й окупації частини території України та брутального викрадення й утримування в Росії українських політв'язнів”.

Читайте також: Міжнародна та Європейська федерації журналістів закликали звільнити Сущенка

Як повідомлялося, в суботу, 30 вересня, виповнюється рік з дня затримання в Москві власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка, якому було пред'явлено звинувачення в «шпигунстві».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-