Міжнародна та Європейська федерації журналістів закликали звільнити Сущенка

Міжнародна та Європейська федерації журналістів закликали звільнити Сущенка

Укрінформ
Міжнародна і Європейська федерації журналістів (МФЖ і ЄФЖ) відновили заклики до звільнення українського журналіста Романа Сущенка в річницю його незаконного арешту російською владою за звинуваченням у «шпигунстві».

Про це повідомляється на сайті Європейської федерації журналістів.

«Один рік утримання під вартою Романа є образою свободи засобів масової інформації. Ми настійно закликаємо владу негайно звільнити пана Сущенка», — заявив президент МФЖ Ентоні Белленгер.

Його колега з Європейської федерації журналістом Могенс Блічер Б'єррегорд також закликав до звільнення кореспондента Укрінформу, підкресливши, що звинувачення проти Сущенка є сфабрикованими.

«Ми вважаємо, що звинувачення проти Романа повністю сфабриковані заради того, щоб змусити замовчати його критичну думку. Влада (РФ - ред.) повинна негайно звільнити його», - заявив він.

Читайте також: Сьогодні виповнюється рік від дня затримання Сущенка

Таким чином організації підтримали вимогу своїх філій — Національного союзу журналістів України (НСЖУ), Незалежної медіа-профспілки України і Російського союзу журналістів - про негайне звільнення Сущенка та засудження звинувачень проти нього.

«Роман - шанований, професійний журналіст з солідною репутацією... Сподіваюся, широко поширене увагу до очевидної абсурдності справи про шпигунство допоможе Роману звільнитися», - зазначив президент НСЖУ Сергій Томіленко.

Як відомо, у суботу, 30 вересня, виповнюється рік з дня затримання в Москві власного кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка, якому було пред'явлено звинувачення у «шпигунстві». Представники російської ФСБ назвали журналіста «співробітником української розвідки», який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії РФ».

Штучно сфабрикована справа є грубим порушенням основоположних норм міжнародного права. Українська сторона називає звинувачення проти Сущенка безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-