У США остаточно затвердили нового посла в Росії

У США остаточно затвердили нового посла в Росії

Укрінформ
Верхня палата американського Конгресу затвердила кандидатуру Джона Хантсмана на посаду посла США в Російській Федерації.

Рішення було прийнято в четвер ввечері, передає власний кореспондент Укрінформу.

Таким чином, висуванець президента Трампа, екс-губернатор штату Юта Джон Хантсман замінить на посаді в Москві Джона Теффта, який офіційно завершив свої повноваження також у четвер.

Джон Ханстман, крім політичної кар'єри, має також досвід роботи на дипломатичних посадах. Зокрема, з 2009 по 2011 рік він був послом США в Китаї за часів президентства Барака Обами. Загалом, він служив на державних посадах в адміністраціях п'ятьох президентів США та навіть брав участь у президентських перегонах в 2012 році від Республіканської партії.

Напередодні кандидатуру Хантсмана одностайно підтримав Комітет з питань зовнішніх відносин Сенату США.

Читайте також: Комітет Сенату США одностайно підтримав кандидатуру нового посла в Росії

Як повідомляв Укрінформ, під час слухань у Комітеті кандидат на посаду посла заявив, що зосереджуватиметься, в тому числі, на розв'язанні кризи в Україні.

“Я не маю ілюзій, що дипломатична робота в Росії не буде легкою і простою. Я робитиму все можливе, щоб знайти політичні рішення розв'язання конфлікту в Сирії і кризи в Україні з глибокою повагою до суверенітету країни і відновлення її територіальної цілісності”, - заявив Джон Хантсман.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-