Комітет Сенату США одностайно підтримав кандидатуру нового посла в Росії

Комітет Сенату США одностайно підтримав кандидатуру нового посла в Росії

Укрінформ
Кандидатура Джона Хантсмана–молодшого на посаду нового посла США в Російській Федерації одностайно підтримана Комітетом з питань зовнішніх відносин американського сенату через тиждень після слухань.

Про це повідомило американське інформагентство Reuters

"Комітет з питань зовнішніх відносин Сенату США у вівторок одностайно підтримав (призначення) колишнього губернатора штату Юта Джона Хантсмана першим послом Дональда Трампа в Росії, відкривши йому шлях до можливого схвалення повним складом Сенату", - зазначається в повідомленні.

Слухання за участю кандидата в Комітеті відбулися 19 вересня. Тоді Хантсман висловив позицію, що у нього "не викликає сумнівів" причетність Москви до втручання у президентські вибори в США в 2016 році. 

Читайте також: Джон Хантсман: Посол-реаніматолог

Він також заявив, що у разі призначення робитиме все можливе, щоб знайти політичні рішення для врегулювання конфлікту в Сирії і кризи в Україні "з глибокою повагою до суверенітету країни і відновлення її територіальної цілісності".

За процедурою, слухання в профільному комітеті Сенату є лише попереднім кроком – основне рішення щодо призначення посадовця такого рангу має ухвалити верхня палата на загальному голосуванні. Водночас одностайна підтримка Ханстмана в комітеті підвищує його шанси бути підтриманим більшістю сенаторів. Дата голосування в Сенаті наразі не повідомляється.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-