СБУ добре відомі

СБУ добре відомі "почесні гості" на відкритті центру "ДНР" у Марселі

Укрінформ
Участь у відкритті в Марселі фейкового представництва терористичної організації "ДНР" взяли маргінальні французькі політики, які фінансуються Кремлем.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України у Facebook.

"Участь у відкритті в Марселі фейкового представництва терористичної організації "ДНР" взяли маргінальні французькі політики та експерти, які фінансуються Кремлем", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що СБУ добре відомі особи п’ятьох французьких громадян, які були присутні на "церемонії відкриття центру "ДНР".

"Голова центру" Юбер Файяр разом з "однодумцями" Крістіаном Бореллі та Крістіаною Пуйоль прибули до "ДНР" влітку 2017 року через територію Росії. У Москві вони, зокрема, мали зустріч зі зрадницею України Наталією Поклонською, актрисою "home-video". В тимчасово окупованому Донецьку "делегація" підписала угоду щодо відкриття "центру" з так званою в.о. міністра закордонних справ "ДНР" Ніканоровою", - повідомили у відомстві.

На відкритті "представництва" був також присутній президент об’єднання "Моя країна Франція" Жак Клостерман, який відвідував ОРДЛО ще у 2016 році, коли його структура входила до "Національного фронту". Перед виборами 2017 року це об’єднання було виключено з коаліції Марін Ле Пен.

"П’ятий "почесний гість" відкриття "центру" Ксав’є Моро – французький аналітик та військовий експерт. За останній час неодноразово озвучував тези вигідні кремлівській пропаганді та організовував публічні заходи за гроші російських спецслужб", - зазначили в СБУ.

Читайте також: Українські активісти закликають Францію не відкривати "представництво ДНР"

У відомстві також повідомили, що після заяви міністра закордонних справ України Павла Клімкіна щодо відкриття у Марселі фейкового "центру ДНР" французьке МЗС офіційно звернулося до правоохоронних органів країни перевірити законність відкриття на території Франції представництва терористичної організації.

Як відомо, так званий "представницький центр ДНР" у Франції зареєстровано в статусі громадського об’єднання згідно із законом 1901 року, що не вимагає попереднього дозволу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-