Українські активісти закликають Францію не відкривати

Українські активісти закликають Францію не відкривати "представництво ДНР"

Укрінформ
Тридцять три громадські організації зі сходу України направили міністру внутрішніх справ Франції Жерару Коллону лист-звернення щодо створення російськими терористами "Репрезентативного центру Донецької народної республіки у Франції".

Лист на своїй сторінці у Facebook оприлюднив керівник організації "Пласт" у Краматорську Максим Потапчук.

"Ми – громадські організації, які щоденно працюють на Донбасі і приходять на допомогу населенню, що постраждало від війни. Ми з жахом дізналися про створення так званого Репрезентативного центру Донецької народної республіки у Франції після публікації інформації про нього в офіційному віснику Французької республіки", - йдеться у листі.

Звертаючись до міністра, підписанти заявили: "Ми хотіли б з цієї нагоди донести до Вас резолюції Парламентської Асамблеї ОБСЄ, прийняті в Мінську в липні 2017, в яких наголошується, що "нелегальні збройні формування в окремих районах Донецької та Луганської областей України" ... "вдаються до терористичних актів на території України". Окрім цього, в багатьох звітах задокументовані випадки дискримінації та застосування агресії проти українців та членів релігійних меншин з боку незаконних формувань Донецька та Луганська - так званих народних республік.

Члени громадських організацій просять французького посадовця "в рамках статті 212-1 кодексу внутрішньої безпеки звернутися до Кабінету міністрів, генерального прокурора та інших інстанцій з метою розпуску асоціації "Репрезентативний центр Донецької народної республіки у Франції", а також розпочати розслідування походження їхніх матеріальних ресурсів (згідно з матеріалами їхнього власного сайту, вони користуються послугами латвійського банку Rietumu, засудженого за відмивання грошей та несплату податків) і діяльності її членів, зокрема Юбера Фаяра, задіяного у 1998 році в нецільовому використанні коштів в рамках роботи в мерії міста Вітроля".

Читайте також: У Франції переобирають майже половину сенаторів

Активісти обіцяють надати будь-яку інформацію для допомоги французькому слідству.

Автори листа також нагадали, що днями партнери російських терористів зробили заяву про відкриття в Марселі "представництва", або "Репрезентативного центру Донецької народної республіки у Франції" 25 вересня 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ Франції звернулося до прокурора країни з приводу запланованого на 25 вересня відкриття в Марселі "представницького центру ДНР у Франції". Повідомлялося також, що так званий представницький центр "ДНР" зареєстрований у статусі громадського об’єднання, що, згідно з законом, не вимагає попереднього дозволу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-