Сенатор США: Росія втручалась у вибори, робитиме це й надалі

Сенатор США: Росія втручалась у вибори, робитиме це й надалі

Укрінформ
Російські спецслужби втручались у виборчу кампанію США та інших країн західних демократій, в чому немає жодних сумнівів попри заперечення Москви.

Вона робитиме це й надалі, оскільки її поведінка відповідає новій російській доктрині ведення війни, висловив переконання у вівторок під час форуму STRATCOM у Вашингтоні американський сенатор Шелдон Уайтхаус, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Доктрина Герасимова (начальника російського ГШ – ред.) в Росії ввела нові форми та напрями в понятті міжнародних воєн, у тому числі, застосування дезінформації як прийому ведення війни. При цьому, як ми бачимо, використовується два основних інструменти – фейкові новини в якості зброї, а також корупція на вищому політичному рівні", - заявив законодавець.

Читайте також: Противагою дезінформації з РФ має стати трансатлантична відповідь – Вершбоу

Він підкреслив, що ця тема є однією з основних, на які зараз звертає увагу американський Конгрес. Сенатор нагадав, що втручання Росії у демократичні вибори в Сполучених Штатах зараз розслідується як ФБР, так і комітетами в Капітолії.

Водночас, він наголосив, що запереченням Москви щодо її спроб вплинути на результат виборів в Америці немає жодної довіри в США.

"Росія робила це раніше, вона зробить це знову", - підкреслив сенатор. У цьому зв'язку він додав, що навіть якщо її зловити на гарячому, в Москві все одно заперечуватимуть свою причетність та вимагатимуть доказів.

Читайте також: Штати закриють небо для військових польотів РФ

Для того, щоб протистояти цьому явищу, на переконання Уайтхауса, потрібно забезпечити прозорий виборчий процес.

"Прозорість та ясність – це найбільші вороги для втручання росіян у вибори", - зауважив представник Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-