Противагою дезінформації з РФ має стати трансатлантична відповідь – Вершбоу

Противагою дезінформації з РФ має стати трансатлантична відповідь – Вершбоу

Укрінформ
Країни Заходу все більше відчувають натиск дезінформації й пропаганди з боку РФ, і для того, щоб ефективно протистояти йому, потрібна спільна відповідь усієї трансатлантичної спільноти.

Так прокоментував ситуацію екс-заступник генсека НАТО, нині дослідник Центру Брента Скоукрофта з міжнародної безпеки Александер Вершбоу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"США, НАТО та ЄС зараз докладають більше зусиль, ніж раніше, і я думаю, це важливо, оскільки якщо ми хочемо ефективно протистояти російській дезінформації, нам потрібна трансатлантична відповідь", - підкреслив колишній високопоставлений дипломат, який також був послом США в Росії.

Читайте також: Канада протидіятиме пропаганді Кремля - міністр оборони

Він нагадав, що сама дезінформація як явище, що зараз використовується як зброя, була створена ще КДБ часів Йосипа Сталіна.

"Сьогодні, за часів путінського режиму, це явище, вочевидь, перевершує своїх творців за рівнем агресивності", - наголосив Вершбоу.

Експерт зауважив, що росіяни використовують дезінформацію для того, щоб створити розкол всередині НАТО та ЄС, підірвати довіру громадян у західні цінності та демократичні інституції.

"А також щоб створити опозицію політиці, яку не сприймає Росія – на кшталт санкціям, запровадженим через її агресію в Україні, або ж посиленню стримуючої позиції НАТО", - підкреслив він.

Читайте також: Росія готова голодувати і принижуватися, тільки б називатися імперією – історик

Колишній посол також зазначив, що росіяни "підігрівають" тему міграції, намагаються посилити страх перед тероризмом, щоб підтримати радикальні партії, в надії підірвати стабільність урядів, які зайняли тверду позицію проти РФ.

У цьому зв'язку він висловив переконання, що для посилення відповіді на дезінформацію Росії потрібно використати набагато більше ресурсів власних зусиль.

"Наша громадськість повинна більше знати про це, а для цього політикам потрібно глибше вникнути в проблему та поділитися з громадянами, щоб це було не просто припущенням, а чимось абсолютно значимим для наших демократичних суспільств, які мають функціонувати належним чином", - підкреслив екс-заступник генерального секретаря НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-