Тіллерсон їде до Китаю, говоритиме про Північну Корею

Тіллерсон їде до Китаю, говоритиме про Північну Корею

Укрінформ
Глава американської дипломатії Рекс Тіллерсон цього тижня відвідає з чотириденним візитом Китайську Народну Республіку, де серед основних тем планує обговорити ситуацію навколо Північної Кореї.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, поширеному у вівторок ввечері, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар США Рекс Тіллерсон відвідає Пекін у період 28 вересня - 1 жовтня, де зустрінеться з вищим китайським керівництвом", - зазначили у відомстві.

Читайте також: Трамп: США готові до військового варіанту вирішення проблеми КНДР

Як повідомляється, держсекретар обговорить низку питань, "в тому числі запланований візит президента (Трампа – ред.) до регіону, денуклеаризацію Корейського півострова, торгівлю та інвестиції".

При цьому наголошується, що візит глави Держдепартаменту до КНР відбуватиметься "на підтвердження зобов'язань адміністрації США продовжувати розширення та зміцнення інтересів США в економічній та безпековій сферах у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні".

Читайте також: Пентагон підготує для Трампа варіанти відповіді на провокації КНДР

Поїдка держсекретаря США до Китаю відбуватиметься на тлі загострення ситуації навколо Північної Кореї. Керівництво КНДР всупереч резолюціям РБ ООН та попередженням міжнародної спільноти продовжує випробовувати ракетно-ядерну зброю, загрожуючи ударами по США та їхнім союзникам у регіоні. Ескалацію поки вдається стримувати на дипломатичному рівні. При цьому Сполучені Штати неодноразово закликали Китай використати свій вплив на КНДР у процесі мирного врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-