Білий дім: США не оголошували війну, але продовжать тиснути на Пхеньян

Білий дім: США не оголошували війну, але продовжать тиснути на Пхеньян

Укрінформ
Білий дім назвав "абсурдом" твердження міністра закордонних справ Північної Кореї про те, що Сполучені Штати першими оголосили війну, й тому КНДР має право збивати їхні бомбардувальники.

Це зазначила під час брифінгу в понеділок речниця Білого дому Сара Сандерс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не оголошували війну Північній Кореї. Чесно кажучи, ці твердження є абсурдом", - наголосила офіційний представник адміністрації президента США.

Коментуючи погрози з боку офіційного Пхеньяна, вона підкреслила, що для будь-якої країни ніколи неприпустимо збивати літаки іншої країни, які перебувають над міжнародними водами. 

Читайте також: Заяви Трампа щодо КНДР вичерпують шанси на мир – екс-посадовець ЦРУ

"Наша мета залишається незмінною – ми продовжуємо шукати шляхи мирної денуклеаризації Корейського півострова. На цьому ми зосереджуємося, максимально застосовуючи як економічний, так і дипломатичний тиск", - підкреслила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глава зовнішньополітичного відомства Північної Кореї Рі Йонг Хо звинуватив США у розв'язанні війни проти КНДР. 

"Весь світ повинен чітко пам'ятати, що це США перші оголосили війну нашій країні", - заявив він. Представник режиму додав, що КНДР "має повне право вживати контрзаходів", у тому числі право збивати стратегічні бомбардувальники Сполучених Штатів, навіть якщо вони не знаходяться в повітряному просторі Північної Кореї.

Фото: Reuters 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-