Анкара не визнає референдум про незалежність Курдистану

Анкара не визнає референдум про незалежність Курдистану

Укрінформ
Анкара категорично не сприймає будь-якої зміни ситуації біля південних кордонів Туреччини, створення будь-якого нового утворення, заявив прем'єр Біналі Йилдирим.

Про це повідомляє агентство "Анадолу".

За словами прем'єра, намічений на 25 вересня референдум на півночі Іраку є незаконним, і Туреччина не визнає його.

"Відповідальність за наслідки, насамперед, лягає на владу Курдської регіональної адміністрації Іраку (КРАІ), яка не рахується з думкою народу та ігнорує позицію світової спільноти, у тому числі ООН", - зазначив глава уряду.

Читайте також: Генсек ООН назвав "несвоєчасним" референдум про незалежність Курдистану

Прем'єр Туреччини вважає, що майбутній референдум не вирішить жодної проблеми на півночі Іраку, питань у відносинах Багдада і КРАІ.

"Референдум 25 вересня ще більше загострить обстановку у регіоні, де і так панують нестабільність, безвладдя і хаос. У результаті постраждають жителі півночі Іраку. Жертвами амбіцій деяких осіб стане населення регіону, наші курдські брати. Звичайно, владі КРАІ відповість за свої дії, насамперед, перед власним народом", - сказав Йилдирим.

Читайте також: Манафорт став “радником” курдів щодо референдуму про незалежність — NYT

Він зазначив, що влада КРАІ має знати, що Туреччина продовжить допомагати населенню регіону, яке протягом тривалого часу бореться із загрозою терористів ДЕАШ і PKK, живе в атмосфері безвладдя.

"Кроки Анкари направлені на забезпечення стабільності в регіоні. При цьому, якими б не були результати цього референдуму, Анкара закличе до відповідальності не курдів, арабів чи туркманів, а тих, хто наполягав на цьому невірному рішенні", - пообіцяв турецький прем'єр.

Як відомо, іракський автономний регіон Курдистан проголосував за проведення референдуму про незалежність 25 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-