МЗС Франції вказало прокурору на спробу відкрити

МЗС Франції вказало прокурору на спробу відкрити "представництво ДНР" у Марселі

Укрінформ
Міністерство Європи та закордонних справ Франції звернулося до прокурора країни з приводу запланованого на 25 вересня відкриття "Представницького центру у Франції Донецької Народної Республіки" в Марселі.

Про це заявив заступник речниці французького відомства на брифінгу 21 вересня, повідомляється на сайті Посольства Франції в Україні. 

"Французька влада офіційно не визнає цього об’єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може набути пов’язаних із ним привілеїв та імунітетів", - зазначив представник міністерства.

За його словами, так званий представницький центр "ДНР" зареєстрований у статусі громадського об’єднання згідно із Законом 1901 року, що не вимагає попереднього дозволу.

Читайте також: Президент обговорив з Макроном миротворців на Донбасі

Як наголошується, Франція віддана територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та повному відновленню її державного суверенітету. 

"Франція не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької та Луганської областей, з якими ми не маємо відносин. Зважаючи на те, що мета об’єднання є незаконною, Міністерство Європи та закордонних справ направило відповідну інформацію прокурору Республіки", - наголосив чиновник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-