Мей в ООН нагадала, хто підтримує сепаратистів і терористів

Мей в ООН нагадала, хто підтримує сепаратистів і терористів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, не називаючи імен, зазначила, що «деякі країни» порушують міжнародне право, підтримують терористів і сепаратистів.

Про це заявила в середу на 72-й Генеральній Асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

«Неминуче, що тероризм, конфлікти та нестабільність, які ми бачимо по всьому світу, в багатьох випадках підігріваються країнами, які діють через посередників», - сказала Мей.

Читайте також: Пенс назвав Росію однією із загроз для збереження миру

«Коли країни підтримують угруповання на кшталт «Хезболли» для того, щоб посилити нестабільність і конфлікти на Близькому Сході, підтримують так званих сепаратистів в Україні для того, щоб створити нестабільність на східних кордонах Європи, або підтримують кримінальні угруповання, які здійснювали кібератаки проти наших країн та інституцій, вони ставлять під питання самі правила і засновану на них міжнародну систему, яка нас захищає», - сказала британська прем'єр.

Нестабільність у світі, підкреслила вона, визначається діями «держав, які діють гібридним шляхом».

Читайте також: Президент в ООН: Міжнародний суд має допомогти притягнути Росію до відповідальності

При цьому Мей запевнила, що Великобританія продовжить забезпечувати безпеку і стабільність друзів і союзників, як вона це робила впродовж поколінь.

Мей горда і тим, що її країна, будучи постійним членом Ради безпеки ООН, не вдавалася до свого права вето, тоді як «одна країна особливо використала своє право вето так часто за останні 5 років, як і у всю другу половину Холодної війни, і роблячи так, запобігла діям проти нечуваного режиму, який вбиває своїх людей за допомогою хімічної зброї, в результаті чого ООН в Сирії була блокована». Подібні дії, за словами Мей, підривають всі цінності та систему безпеки в світі.

Читайте також: Росія використовує Крим як форпост військової операції в Сирії – Президент

"В той час, як глобальна система намагається адаптуватися, ми стикаємося з країнами, які навмисно порушують, заради своєї вигоди, правила і стандарти колективного добробуту та безпеки", - заявила прем'єр-міністр Великобританії.

Зокрема, вона також згадала, що "деякі країни вдаються до протекціонізму, увірувавши, що це відповідає інтересам їх народів".

Тереза Мей, чия країна зазнала терористичних атак 5 разів лише в цьому році, запевнила, що Великобританія стоятиме в перших лавах боротьби з тероризмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-