В ООН нарахували понад 40 млн людей, які потрапили до сучасного рабства

В ООН нарахували понад 40 млн людей, які потрапили до сучасного рабства

Укрінформ
Близько 40,3 млн людей на планеті стали жертвами сучасних форм рабства, у тому числі, примусової праці, шлюбів, а також сексуального насильства.

Про це йдеться у спільній доповіді, оприлюдненій у вівторок профільними структурами ООН та неурядовими організаціями, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За оцінками, в 2016 році на щоденній основі жертвами сучасного рабства перебувають 40,3 млн людей. З них 24,9 млн примусово працюють, ще 15,4 млн перебувають у примусових шлюбах", - йдеться в презентованому дослідженні Міжнародної організації праці, Міжнародної організації з міграції та НУО.

Читайте також: Торговці людьми вивезли до Британії понад 200 українців - Слободян

При цьому уточнюється, що до цього переліку включені люди, які змушені працювати на фабриках, фермах та в інших місцях під загрозою або примусом. Крім того, він також охоплює секс-індустрію.

Найбільше від сучасного рабства потерпають регіони Африки, Азії й Тихого океану, а також Європи й Центральної Азії, стверджують дослідники. Близько чверті жертв рабства - діти, включаючи тих, кого насильно видали заміж чи одружили, а також тих, хто опинився в секс-індустрії. Причому останніх нарахували близько 1 млн.

Загалом 99% жертв сексуальної експлуатації та 88% жертв примусових шлюбів становлять жінки та дівчата.

Читайте також: На Київщині жінку 16 років тримали в рабстві, залякавши екстрасенсом - ЗМІ

У цьому зв'язку в ООН закликали зупинити поширення цього явища та підключити до цього як уряди, так і громадянські суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-