В РНБО повідомили, скільки людей і техніки задіяли у навчаннях “Запад-2017”

В РНБО повідомили, скільки людей і техніки задіяли у навчаннях “Запад-2017”

Укрінформ
У другому етапі стратегічного командно-штабного навчання ЗС Російської Федерації та Республіки Білорусь «Запад-2017» бере участь 120 тис. осіб. Навчання проходять на шести полігонах, що дозволяє приховати реальний масштаб залучених сил.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради національної безпеки й оборони.

"Активна фаза цього навчання проводиться одночасно на шести військових полігонах Російської Федерації та п'яти військових полігонах Республіки Білорусь, що дозволяє приховати реальний масштаб залучення до нього військ (сил), який значно перевищує офіційно анонсований. Станом на 19 вересня 2017 року реальна чисельність учасників усіх заходів, які проводилися в рамках «Запад-2017», оцінюється у 120 тис. осіб, понад 10 тис. од. бойової техніки, близько 100 літальних апаратів та близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Запад-2017: Тимчук розповів про три інциденти з російською авіацією

Зазначається, що найбільші за обсягом військові маневри сплановані на 18-20 вересня 2017 року на території Російської Федерації - на 33-му загальновійськовому полігоні Західного ВО «Луга» у Ленінградській області, полігоні 336-ї бригади морської піхоти берегових військ Балтійського флоту «Хмелевка» та загальновійськовому полігоні «Павенково» Балтійського флоту у Калінінградській області, а також 714-му полігоні повітряно-десантних військ «Красные Струги» у Псковській області.

На території Республіки Білорусь навчання пройдуть на 227-му загальновійськовому полігоні «Борисівський» (Мінська обл.) та полігоні «Брестський» 38-ї ОДШБР сил спеціальних операцій.

Передбачалося, що під час фінальної частини навчань президенти Російської Федерації та Республіки Білорусь спільно відвідають один із полігонів на території Росії. Однак, як зазначається в повідомленні, унаслідок зростання протестних настроїв у Білорусі, пов'язаних із проведенням навчань «Запад-2017», та через зухвалу поведінку російських військовослужбовців по відношенню до громадян Білорусі, президент Олександр Лукашенко скасував свою поїздку до Росії та прийняв рішення спостерігати за навчанням виключно на полігоні у Білорусі.

Таким чином, 18 вересня 2017 року на 33-му загальновійськовому полігоні Західного ВО «Луга» у Ленінградській області для вищого військово-політичного керівництва РФ (президент В. Путін, міністр оборони С. Шойгу, начальник ГШ генерал армії В. Герасимов) було продемонстровано показовий тактичний епізод ведення маневреної оборони та перехід у наступ. До участі в ньому залучалися підрозділи 25-ї ОМСБР (Владимирський Лагер, Псковська обл.), 138-ї ОМСБР (Камєнка, Ленінградська обл.) зі складу 6-ї загальновійськової армії (Санкт-Петербург) та 2-ї МСД (Калінінець) зі складу 1-ї танкової армії (Одинцово, Московська обл.), підрозділи ракетних військ і артилерії, ППО, ПДВ, оперативно-тактичної та армійської авіації Західного ВО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-