Запад-2017: Тимчук розповів про три інциденти з російською авіацією

Запад-2017: Тимчук розповів про три інциденти з російською авіацією

Укрінформ
З початку російсько-білоруських навчань "Запад-2017", які стартували 14 вересня, сталися вже три льотні інциденти, які призвели до пошкодження або втрати російської авіаційної техніки, поранення людей.

Увагу на це звертає на своїй сторінці в Facebook керівник групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Льотна хроніка навчань "Запад-2017": 1. На навчаннях "Запад-2017" російський бомбардувальник Ту-22 М3 викотився за межі злітної смуги, пошкодивши хвостову частину і ліву площину фюзеляжу, екіпаж не постраждав. 2. У Росії у Воронезькій області зазнав аварії військовий літак Як-130, екіпаж катапультувався. 3. Під час навчань "Запад-2017" на полігоні Лузький під Санкт-Петербургом вертоліт Ка-52 запустив ракети класу "повітря-земля" по глядачах, дві людини дістали серйозні поранення", - йдеться в повідомленні.

Як пожартував Тимчук, російський льотчик "без візитки Яроша" - поганий льотчик.

Читайте також: На навчаннях Запад-2017 вертоліт обстріляв глядачів – росЗМІ

Як повідомлялося, російсько-білоруські навчання "Запад-2017" проходять з 14 по 20 вересня. За офіційними даними, в них беруть участь майже 13 тисяч військовослужбовців, більшість з них - білоруські, до 70 вертольотів і літаків, близько 250 танків і до 10 бойових кораблів. Проте голова Військового комітету НАТО генерал Пьотр Павел заявив, що в "Запад-2017" задіяно від 70 до 100 тисяч військових. Він також назвав навчання "серйозною підготовкою до великої війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-