На навчаннях Запад-2017 вертоліт обстріляв глядачів – росЗМІ

На навчаннях Запад-2017 вертоліт обстріляв глядачів – росЗМІ

Відео
Укрінформ
На російсько-білоруських навчаннях "Запад-2017" під Лугой вертоліт зробив випадковий постріл у зону, де перебували люди.

Про це пише "Фонтанка".

"Вертоліт зробив мимовільний постріл у зоні, де перебували люди і були припарковані цивільні машини під час російсько-білоруських навчань "Запад-2017". Дані про постраждалих уточнюються", - йдеться у публікації.

Як стало відомо виданню, вранці 19 вересня в інтернеті виявилися викладені кілька роликів з навчань, які з учорашнього дня проводяться на полігоні під Лугой. На кадрах видно, як у військового вертольота відбулося несанкціоноване замикання ланцюга стрільби, тобто він не вистрілив по цілі.

"Три снаряди потрапили в зону, де була розташована військова техніка і утворилася стихійна автостоянка як військових, так і цивільних автомобілів. Від вибухової хвилі точно постраждали дві військові машини — вантажна та легкова. Також говорять про те, що вибуховою хвилею контузило людину", - пише "Фонтанка".

За даними видання, в інциденті, який стався ввечері 18 вересня, розбираються військові слідчі. Можливо, справа буде порушена за статтею про порушення правил безпеки використання військово-технічних засобів.

Про інцидент повідомив також російський портал 66.ru.

За його даними, під час навчань "Захід-2017" вертоліт Ка-52 випадково обстріляв ракетами людей, що знаходилися поруч із полігоном "Лужский" під Санкт-Петербургом: дві людини отримали важкі травми.

"Вони летіли на цілі, залишалося метрів 500, за завданням на бойовому шляху включаються ланцюги озброєння, вони включили, але там щось коротнуло, і ракети зійшли самі. У осколків розліт великий, згоріли як мінімум два автомобіля, двоє людей отримали важкі травми, зараз вони знаходяться в госпіталі. Це було тренування перед якоюсь показухою. Постраждали, швидше за все, журналісти", - повідомило виданню обізнане джерело.

Читайте також: Запад-2017: військові літаки РФ порушили повітряний простір Литви

Як відзначили у прес-службі Західного військового округу, 17 вересня "в рамках спільного стратегічного навчання "Запад-2017" на полігоні "Лужский" екіпажі ударних вертольотів Мі-28Н і Ка-52 армійської авіації Західного військового округу відпрацювали завдання повітряної розвідки, нанесення ракетного удару по наземним цілям і прикриття наземного угруповання військ із повітря".

За повідомленням Ехо Москви, у Кремлі переадресували в Міністерство оборони питання про інцидент на військових навчаннях "Запад-2017".

Пізніше у мережі з’явилось відео з кабіни військового вертольоту "Ка-52", у момент, коли він вистрелив по натовпу глядачів. Ролик оприлюднив блогер Ділан Малясов.

Нагадаємо, російсько-білоруські навчання "Запад-2017" проходять з 14 по 20 вересня. За офіційними даними, у них беруть участь майже 13 тисяч військовослужбовців, більшість з них - білоруські, до 70 вертольотів і літаків, близько 250 танків і до 10 бойових кораблів. Багато країн, у тому числі Україна, у зв'язку з розпочатими навчаннями висловлювали побоювання щодо своєї безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-