Расмуссен: Країни НАТО можуть і повинні надати Україні оборонну зброю

Расмуссен: Країни НАТО можуть і повинні надати Україні оборонну зброю

Укрінформ
На тлі стійкості військовослужбовців України, які протистоять російській агресії, НАТО повинно надати державі подальшу військово-технічну допомогу.

Про це в коментарі власному кореспонденту Укрінформу в Брюсселі заявив колишній генеральний секретар НАТО та нині радник Президента України Андерс Фог Расмуссен за результатами відвідування напередодні зони АТО.

«Я був вражений стійкістю та мужністю українських Збройних сил. Однак військові, з якими я зустрічався, потребують обладнання, щоб виявляти ворога, глушити його засоби зв’язку та мати захищений зв'язок між собою. Все це оборонне обладнання союзники по НАТО можуть і повинні надати», - наголосив екс-генсек Альянсу.

Читайте також: В Міноборони України працюють 65 радників від країн НАТО

Він також відзначив, що жодна країна не повинна мати перешкод для надання Україні оборонної зброї.

«Цей конфлікт зруйнував населені пункти, перервав водопостачання. Мільйони українців живуть під окупацією та в умовах нескінченного постачання зброї та військ до регіону. Треба ввести міжнародні миротворчі сили по всьому регіону з метою захисту населення та критичної інфраструктури», - сказав Расмуссен.

Він також акцентував увагу на тому, що миротворчий контингент повинен контролювати всю територію на Донбасі, включаючи українсько-російський кордон, та отримати на це відповідний мандат.

Як повідомлялося, іноземна делегація на чолі з Расмуссеном 17 вересня відвідала розташування українських військ у районі проведення АТО та пошкоджені обстрілами російсько-окупаційних військ населені пункти Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-