Фріланд попереджає про небезпеку дезінформації й кібератак

Фріланд попереджає про небезпеку дезінформації й кібератак

Укрінформ
Кібератаки та дезінформаційні кампанії можуть становити серйозну небезпеку для демократичних держав, тому вимагають від їх громадян пильності.

Про це з нагоди Міжнародного дня демократії заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо захищати цілісність наших демократичних інститутів і процесів. Нам слід завжди бути обачними стосовно дезінформації і у цей цифровий час берегтися від кібератак, що можуть підірвати нашу демократію», - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що на світовій арені Канада продовжує відстоювати демократичні цінності, які «сприяють миру і стабільності, просувають права людини, інклюзивне та підзвітне урядування, верховенство права та рівність для всіх».

Читайте також: КНДР навмисно руйнує міжнародну безпеку - Фріланд

«Канада пишається тим, що захищає і дотримується демократичних рамок, які дають усім громадянам рівні права на участь у формуванні політичних, економічних та культурних аспектів їх громад», - зазначила міністр.

Фріланд додала, що активне громадянське суспільство, незалежні медіа та чесні вибори є дуже важливими для мирних і демократичних держав.

Нагадаємо: Міжнародний день демократії відзначається 15 вересня. Його було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН 13 грудня 2007 року. Тема цьогорічного Дня - демократія та запобігання конфліктів - демонструє необхідність зміцнення демократичних інститутів з метою просування миру і стабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-