КНДР навмисно руйнує міжнародну безпеку - Фріланд

КНДР навмисно руйнує міжнародну безпеку - Фріланд

Укрінформ
Навмисна руйнація Північною Кореєю міжнародної безпеки викликає серйозне занепокоєння.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада серйозно стурбована все більш агресивною поведінкою керівництва КНДР. Ми рішуче засуджуємо запуск Північною Кореєю балістичної ракети над Японією – навмисну і безрозсудну дію, яка загрожує регіональній та міжнародній безпеці», - сказала Фріланд.

Вона закликала Пхеньян «повною мірою виконувати свої міжнародні зобов'язання, припинити незаконні й дестабілізуючі дії та негайно зупинити ядерну та балістичну програми».

Читайте також: США розглядають військовий варіант проти Північної Кореї

«Ми повністю підтримуємо регіональні та міжнародні зусилля із пошуку багатостороннього вирішення цієї загрози міжнародному миру та безпеки й залишаємося непохитними у підтримці Японії, Південної Кореї та інших партнерів у регіоні», - зазначила глава МЗС Канади.

Як повідомлялося, КНДР 15 вересня здійснила черговий запуск ракети, яка впала в Тихий океан після польоту над північним островом Японії Хоккайдо. За даними Міністерства оборони Японії, це була балістична ракета, можливо, аналогічна нової моделі ракети середнього радіусу дії «Хвасон-12», яку Пхеньян запустив 29 серпня. Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що ракета пролетіла близько 3700 кілометрів і досягла максимальної висоти 770 кілометрів, і це найдовша траєкторія за всю історію пусків КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-