Росія згортає відправку

Росія згортає відправку "гумконвоїв" на Донбас - росЗМІ

Укрінформ
Росія планує в наступному році відмовитися від відправки "гумконвоїв" на Донбас.

Про це повідомляє РБК із посиланням на джерела в уряді РФ.

"Доручення Мінфіну Росії "виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 та 2020 років в повному обсязі видатки на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям" було дане за підсумками наради у віце-прем'єра Дмитра Козака 1 вересня (у РБК є копія протоколу, його справжність підтвердили два федеральних чиновника)", - стверджує російське інформагентство.

За його даними, уряд має намір відмовитися від "гуманітарної підтримки окремих територій" на користь фінансування проектів у Криму та Калінінграді. Під "окремими територіями" мається на увазі Донбас, кажуть джерела РБК.

Мінфін у відповідь на запит ЗМІ відмовився від коментарів, як і представник Козака. «Мінфін не коментує це», — повідомила прес-служба відомства.

Джерела в Держдумі і уряді підкреслюють, що, навіть якщо влада і вирішили припинити витрати на «гуманітарну підтримку» Донбасу, це не означає, що фінансова підтримка самопроголошених республік припиниться. Фінансування "ДНР" і "ЛНР" повністю засекречене, описується секретними постановами (розпорядженнями) уряду, закритими рядками в бюджеті, говорить одне з джерел РБК. Неясно, що розуміється під витратами на «гуманітарну підтримку», але, швидше за все, це лише один з декількох каналів фінансування "ДНР" і "ЛНР", пояснює він.

Читайте також: Росіяни знову відправили на окупований Донбас свій "гумконвой"

У пресі лише кілька разів називалися цифри можливої російської допомоги окупованим територіям Донбасу. Як повідомляло агентство Bloomberg з посиланням на джерела в "Л/ДНР", Росія щомісяця перераховує "ДНР" 2,5 млрд руб. на виплати пенсій (російський Мінфін пізніше спростовував, що в російському бюджеті є витрати на такі виплати).

У лютому 2017 року Служба безпеки України стверджувала, що бюджетом "ЛНР" на перший квартал цього року передбачено надходження понад 11 млрд руб., з яких близько 9 млрд руб. — нібито допомога російського уряду.

За даними РФ, з серпня 2014 року на Донбас направлено 68 автоколон "гумконвою", які доставили понад 70 тис. т вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-