Росіяни знову відправили на окупований Донбас свій

Росіяни знову відправили на окупований Донбас свій "гумконвой"

Укрінформ
Росія направила на окупований Донбас 68-у автомобільну колону з "гуманітарною допомогою".

Про це інформує МНС РФ.

"68-я колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу висунулася в бік російського кордону. Автомобілі везуть близько 750 тонн гуманітарних вантажів. У складі вантажу - дитячі продуктові набори, медикаменти, медичне майно, навчальна література для підготовки до нового навчального року", - йдеться у повідомленні.

О 04.00 з Донського рятувального центру МНС в селищі Ковалівка Ростовській області колона виїхала в сторону українсько-російського кордону.

Читайте також: Росія анонсувала введення на Донбас 68-го за рахунком «гумконвою»

Як заявили в МНС Росії, колона пройде до державного кордону на пункти пропуску «Донецьк» і «Матвеєв Курган» у Ростовській області «для проходження необхідних митних процедур відповідно до міжнародного законодавства про доставку гуманітарних вантажів».

Як відомо, російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а його характер часто не відповідає зазначеному в повідомленнях з боку РФ. За даними розвідки, автомобілі так званого "гумконвою" раніше завозили на Донбас боєприпаси і зброю. Після встановлення залізничного руху, боєприпаси зазвичай перевозяться у поїздах.

При цьому Росія відмовляється завозити гумконвої через контрольовані ділянки кордону з РФ, незважаючи на вимоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-