МЗС Литви: Навчання

МЗС Литви: Навчання "Запад-2017" мають військову мету

Укрінформ
Цього року Литва приділяє особливу увагу навчанням «Запад-2017» і під час їх проведення разом з союзниками по НАТО уважно відстежує ситуацію в галузі безпеки в регіоні.

Про це повідомив в коментарі кореспондентові Укрінформу відділ інформації і зв'язків з громадськістю МЗС Литви.

«Відсутність прозорості і двозначність щодо можливого агресивного сценарію також знижують передбачуваність і посилюють обгрунтовані побоювання сусідів Росії. Тому цього року ми приділяємо особливу увагу «Западу-2017». Разом з іншими союзниками по НАТО ми уважно стежимо за ситуацією в галузі безпеки в регіоні», - зазначається в повідомленні.

Далі уточнюється, що «Збройні сили Литви постійно працюють з союзниками для забезпечення безпеки нашої країни і регіону, включаючи будь-які можливі інциденти або провокації». «Разом з нашими союзниками ми виявлятимемо пильність, настороженість і готовність реагувати, якщо буде така необхідність», - резюмує МЗС Литви.

Читайте також: Німецький експерт про Запад-2017: Існують можливості "аж до інтервенції"

Литовські дипломати також дали розгорнутий опис контексту, в якому проходять  навчання: «Навчання «Запад-2017» вписуються в модель, яку ми спостерігаємо впродовж деякого часу: дедалі більш агресивна Росія, що значно збільшує свій оборонний бюджет і свою військову присутність. Ми спостерігаємо значну військову потужність Росії, у тому числі у Балтії і Чорному морі, Середземномор'ї, а також в Північноатлантичному регіоні. Більше того, Росія вже використала військові сили проти своїх сусідів, таких як Україна і Грузія. Таким чином, ці навчання мають військову мету, але вони також дають чіткий сигнал».

Як повідомлялося, російсько-білоруські навчання «Запад-2017» стартували 14 вересня і продовжаться до 20 вересня.

Детальніше про реакцію Латвії та інших країн Балтії на навчання, що почалися, читайте в ексклюзивному матеріалі на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-