Німецький експерт про Запад-2017: Існують можливості

Німецький експерт про Запад-2017: Існують можливості "аж до інтервенції"

Ексклюзив
Укрінформ
Стратегічні російсько-білоруські навчання "Запад-2017", які розпочалися в четвер, несуть у собі цілий ряд загроз - від інцидентів до агресії.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в ФРН сказав експерт Німецької ради зовнішньої політики Крістіан Моллінг.

"Найбільший ризик, що ми спостерігаємо в регіоні протягом 2-3 років, - це те, що там, де немає достатньої транспарентності і немає домовленостей, існує можливість інцидентів, і ми не хочемо, щоб справа дійшла до надзвичайних подій", - відзначив Моллінг.

Він вказав на небезпеку таких випадків особливо в "геополітично високочутливому регіоні".

Крім того, за словами експерта, у ситуації, коли більш як 10 тисяч солдатів знаходяться у дії, є побоювання, що існують "можливості аж до інтервенції". І це саме те, чого побоюються східні партнери, країни Балтії, нагадав він. 

Читайте також: Грібаускайте: Фактично навчання "Запад-2017" вже йдуть близько місяця

Співрозмовник агентства додав, що загалом завжди є небезпека, коли така велика кількість людей і техніка починає рухатися і коли це не дуже транспарентно. Він назвав "трюком" спробу представити маневри з точки зору учасників нижче так званого рівня повідомлення, після якого потрібна присутність міжнародних спостерігачів.

Представникам інших країн, НАТО, звичайно ж цікаво було б побувати на місці і подивитися, що можуть російські наступальні сили. У той же час Росія знає, що Альянс "відносно точно знає", що там відбувається, сказав Моллінг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-