Грібаускайте: Фактично навчання

Грібаускайте: Фактично навчання "Запад-2017" вже йдуть близько місяця

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що до російсько-білоруських навчань "Запад-2017", які проходять недалеко від литовського кордону, Литва і її союзники по НАТО підготувалися краще, ніж до подібних навчань 4 і 8 років тому.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на інтерв'ю глави країни на LRT 14 вересня.

"Хочу порадіти, що ми підготувалися набагато краще, ніж під час навчань "Запад" у 2009 і 2013 роках. Зараз ми і найкраще підготовлені: у нас є більше інструментів для відлякування і оборони на нашій території, нам також допомагають наші партнери, наші друзі з НАТО - більше бачити, більше чути і більше знати", - сказала Грібаускайте.

Читайте також: "Запад-2017": на семи полігонах Білорусі починаються спільні з РФ навчання

Вона також звернула увагу, що фактично навчання вже йдуть давно, хоча офіційно вони розпочнуться тільки сьогодні: "Навчання "Запад" вже йдуть, думаю, близько місяця. Ми бачили, як концентрується дедалі більше військ, як йде підготовка. Відтак, не варто концентруватися на 14-20 вересня, оскільки це так звана активна фаза, а насправді це VIP- частина, коли приїжджають гості, проходять показові навчання".

Як повідомлялося, російсько-білоруські навчання "Запад-2017" стартували на території Білорусі 14 вересня і триватимуть до 20 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-