Російських суддів, які визнали анексію Криму, не пустили на світовий Конгрес

Російських суддів, які визнали анексію Криму, не пустили на світовий Конгрес

Укрінформ
Голову Конституційного суду РФ Валерія Зорькіна не допущено до участі у IV Конгресі світової конференції з конституційного правосуддя, який відбувається у Вільнюсі (Литва).

Про це повідомила у Фейсбуці народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Ірина Фріз.

"Вперше за історію Конгресу на нього не був допущений голова Конституційного суду РФ Зорькін та інші російські судді, які приймали рішення та визнали анексію Криму. Відкрито кажучи, у світі немає іншого прикладу, щоб судова влада була настільки дискредитована. Кожен професійний юрист знає, що анексія Криму – це агресія, і це є злочин. Немає такого прецеденту в жодній країні, де її суд був би використаний для виконання такого злочину», - процитувала Фріз голову Конституційного суду Литви Дейнюса Жалімаса.

В свою чергу Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте, відкриваючи Конгрес, зауважила, що "не може бути верховенства права, коли зневажається гідність людини, коли людину позбавляють свобод або їй доводиться жити боячись бути вбитою, закатованою, позбавленою домівки, родини і вітчизни".

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе просить Штати підтримати місію миротворців ООН на Донбасі

Тема IV Конгресу світової конференції з конституційного правосуддя - «Верховенство права і конституційне правосуддя у сучасному світі». Захід подібного масштабу проходить у Європі вперше, в його роботі беруть участь понад 300 спеціалістів з конституційного права із 90 держав.

Значна увага була приділена Україні та засудженню брутального порушення територіальної цілісності з боку російських окупантів, підкреслила Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-