Климпуш-Цинцадзе просить Штати підтримати місію миротворців ООН на Донбасі

Климпуш-Цинцадзе просить Штати підтримати місію миротворців ООН на Донбасі

Укрінформ
Нині найкращий час для підтримки з боку США відправлення миротворчої місії ООН на тимчасово окуповані території України, і саме цей крок зможе вивести виконання Росією Мінських домовленостей з глухого кута.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час виступу на публічному заході Центру міжнародних стратегічних досліджень в ході візиту до США, повідомляє Урядовий портал.

"Тепер найкращий час, щоб США підтримали відправку миротворчої місії ООН на тимчасово окуповані території та непідконтрольні частини кордону між Україною та Росією. Такий крок зможе вивести виконання Росією Мінських домовленостей з глухого кута", - наголосила віце-прем'єр-міністр.

Климпуш-Цинцадзе також відзначила роль США у підтримці України у її внутрішніх перетвореннях та на міжнародній арені.

"Лідерство Сполучених Штатів у зміцненні трансатлантичної єдності на підтримку України залишається критично важливим у відновленні суверенітету і територіальної цілісності країни", - підкреслила віце-прем'єр-міністр

За її словами, підтримка США виражається і в контактах між державами на найвищому рівні, і в чіткій позиції Конгресу США та Адміністрації Президента Дональда Трампа відносно російської окупації Криму та вторгнення на схід України.

Читайте також: Як перетворити "пунінські ідеї" на реальну миротворчу місію - поради Пайфера

Як наголосила Климпуш-Цинцадзе, "заплативши високу ціну за захист східного кордону Європи від російської агресії, Україна пройшла точку неповернення у своїй боротьбі за свободу та демократію". Свідченням чому політик назвала зближення країни з ЄС і НАТО, зокрема, через Угоду про асоціацію з ЄС, що почала діяти в повному обсязі з 1 вересня, та демократичні реформи і наближення до стандартів Північноатлантичного Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-