У Молдові хочуть прописати курс на євроінтеграцію у Конституції

У Молдові хочуть прописати курс на євроінтеграцію у Конституції

Укрінформ
Правляча в Молдові коаліція на чолі з Демократичною партією виступила з ініціативою про внесення до Конституції синтагми про "європейську інтеграцію як про стратегічний курс розвитку держави".

Про це на брифінгу в Кишиневі заявив лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Ініціатива про внесення змін до Конституції обговорюється у Демократичній партії ще з 2014 року, коли Конституційний суд своїм рішенням ухвалив, що орієнтація на європейські демократичні цінності є основоположним елементом конституційної ідентичності Республіки Молдова. Керуючись цим рішенням, ми дійшли єдиної думки про ініціацію змін до Конституції шляхом внесення до Основного Закону синтагми про те, що європейська інтеграція є стратегічним курсом розвитку Республіки Молдова", - заявив Плахотнюк.

Читайте також: Додону нагадали, що "верховний головнокомандувач" - це не абсолютна влада

Лідер Демократичної партії підкреслив при цьому, що всі державні інституції країни будуть зобов'язані діяти саме в цьому напрямі, незалежно від майбутніх політичних змін у країні.

Для внесення змін до Конституції необхідні голоси 67 (зі 101) депутатів парламенту. Правляча коаліція має 55 мандатів.

Опозиційні парламентські партії (соціалісти, комуністи і ліберали) ініціативу правлячої коаліції поки що ніяк не прокоментували.

Фото: tribuna.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-