Прокремлівські активісти зірвали меморіальну дошку з будинку Нємцова

Прокремлівські активісти зірвали меморіальну дошку з будинку Нємцова

Фото
Укрінформ
Вранці 12 вересня з будинку у Москві, де жив убитий опозиційний політик Борис Нємцов, активісти руху SERB, який був організований 2014 року у Дніпрі і переїхав до РФ, зняли меморіальну дошку з його ім'ям.

Про це пише у Фейсбуці активістка Тетяна Тихонович 

"Щоб руки відсохли", - написала Тихонович. Там само вона розмістила фотографії, а також скріншот аккаунту активіста прокремлівського руху SERB Гоші Тарасевича, який написав у соцмережах, що дошку "демонтовано".

Він додав, що дошку віднесли до відділу поліції, щоб написати заяву про незаконне встановлення меморіального знаку.

Читайте також: Влада Москви оголосила меморіальну дошку Нємцову поза законом

Муніципальний депутат району Замоскворіччя Сергій Марков розповів "Медузі", що планує звернутися до поліції із заявою про крадіжку, самоправність і умисне пошкодження майна. 9 вересня він вже подав заяву про злочин, що готується, до ВВС Замоскворіччя. Нову дошку на будинку встановлювати поки що не планують. "Це буде смішно, як перетягування канату: ми вішаємо - вони знімають. Спочатку треба покарати злочинців, потім ми повернемо дошку на місце", - додав Марков.

Дошку на будинку у Климентівському провулку Москви, де жив Борис Нємцов, встановили 7 вересня. Таке рішення ухвалили та реалізували згідно із російськими законами власники квартир будинку.

Влада Москви назвала встановлення дошки незаконним, оскільки це порушує порядок увічнення пам'яті видатних діячів. Марков у відповідь зауважив, що дошка є приватною власністю мешканців, яку можна вилучити лише за рішенням суду.

Прокремлівський рух SERB був створений у Дніпрі 2014 року, але потім перемістився до Росію. Учасники руху регулярно влаштовують напади та акції проти російських опозиціонерів.

Тетяна Тихонович - один із постійних чергових біля меморіалу Нємцову на Великому Москворецькому мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-