Влада Москви оголосила меморіальну дошку Нємцову поза законом

Влада Москви оголосила меморіальну дошку Нємцову поза законом

Укрінформ
Влада Москви вважає незаконною і вимагає демонтувати меморіальну дошку пам'яті вбитого два роки тому політика Бориса Нємцова, яка з'явилася у четвер, 7 вересня, на стіні його будинку.

Про це ТАСС повідомили у Відділі монументів, пам'ятних знаків і меморіальних дощок столичного Департаменту культурної спадщини.

"У постанові 1287 "Про затвердження положення про порядок встановлення в місті Москві меморіальних дощок" все прописано про порядок встановлення. У ситуації з Нємцовим нічого законного немає, одне беззаконня", - сказала співрозмовниця агентства.

Вона уточнила, що в разі визнання меморіальної дошки незаконною її демонтаж проводитиметься "за рахунок ініціаторів, які це зробили незаконно".

Чи відправлене вже повідомлення про необхідність демонтажу ініціаторам встановлення, вона не уточнила.

Раніше в четвер про появу дошки повідомив на своїй сторінці в Facebok голова політкомітету опозиційного руху "Солідарність" Ілля Яшин. За його словами, мешканці будинку голосуванням підтримали встановлення меморіалу.

У постанові уряду Москви йдеться, що меморіальні дошки встановлюються не раніше, ніж через 10 років після того, як відбулася історична подія або смерті особи, якій  вона присвячена.

"На осіб, відзначених званням Героя Радянського Союзу, Героя Російської Федерації, Героя Соціалістичної Праці, повних кавалерів ордена Слави, повних кавалерів ордена "За заслуги перед Вітчизною", повних кавалерів ордена Трудової Слави, а також осіб, відзначених званням "Почесний громадянин міста Москви" і лауреатів премії керівництва Москви "Легенда століття" обмеження щодо термінів встановлення не поширюються", - наголошується в документі.

Повідомляється, що винятком можуть стати особливі рішення Комісії з увічнення пам'яті видатних подій та діячів вітчизняної історії і культури.

Читайте також: Навальний заявив телеканалу США про високу ймовірність замаху на нього

Політика Бориса Нємцова вбили в центрі Москви в ніч на 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-