Підтримка ядерної програми КНДР: у списку підозрюваних Іран та Росія

Підтримка ядерної програми КНДР: у списку підозрюваних Іран та Росія

Укрінформ
Прорив Північної Кореї в розробці ядерної зброї міг відбутися за таємної підтримки Ірану або Росії.

Про це пише The Telegraph з посиланням на британських чиновників.

В уряді Великої Британії мають сумнів у здатності Пхеньяна самостійно розробити ядерну зброю. "Північнокорейські учені справді дещо вміють, але очевидним є те, що вони працюють не у вакуумі", - цитує видання британського міністра.

Зазначається, що МЗС Британії вивчає питання, чи допомогли "нинішні і колишні ядерні держави" Кім Чен Ину в його прагненні встановити ядерні боєголовки на ракети.

До списку "підозрюваних країн" увійшли Іран та Росія. "Іран очолює список країн, які, ймовірно, могли надати ту чи іншу форму сприяння, в той же час Росія також опинилася в центрі уваги", - пише The Telegraph.

Читайте також: Тихоокеанські країни посилять тиск на Північну Корею

Як повідомлялося, 3 вересня КНДР заявила про успішне випробування водневого боєзаряду, який може бути використаний для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет.

США, Китай та ЄС виступають за посилення санкцій проти північнокорейського режиму як реакцію на пуски ракет та ядерні випробування. Запропонований Вашингтоном варіант резолюції Ради Безпеки ООН пропонує, зокрема, обмежити експорт нафти та нафтопродуктів до КНДР, а також заборонити вивозити з Північної Кореї вироби легкої промисловості, що досі вважалося важливим джерелом валютних надходжень. Окрім того, пропонується заморозити усі закордонні фінансові активи північнокорейського лідера Кім Чен Ина, заборонити йому виїзд за кордон і заборонити працевлаштування північнокорейських працівників в інших країнах. 

Резолюцію буде винесено на голосування Радбезу ООН у понеділок, 11 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-