Парламент Каталонії ухвалив закон про порядок виходу з Іспанії

Парламент Каталонії ухвалив закон про порядок виходу з Іспанії

Укрінформ
Каталонський парламент прийняв закон про перехідний період, який, на думку прихильників незалежності, створить юридичну основу для виходу автономної області зі складу Іспанії.

Як зазначає видання El Pais, документ вступить в силу тільки у разі перемоги на референдумі прихильників незалежності Каталонії. Закон буде діяти впродовж двох місяців до запуску процесу створення самостійної парламентської республіки.

Раніше каталонський парламент (Женералитет) прийняв закон про референдум і супутні документи, зокрема, про формування виборчої комісії та принципи організації голосування.

Читайте також: Парламент Каталонії підтримав проведення референдуму про незалежність

За словами голови уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, рішення про проведення референдуму було прийнято в односторонньому порядку після невдалих спроб домовитися про організацію голосування з центральним урядом у Мадриді.

Читайте також: Конституційний суд заморозив закон про референдум в Каталонії

У четвер Конституційний суд Іспанії на надзвичайному засіданні призупинив дію всіх цих документів. Влада Іспанії також попередила каталонські ЗМІ, держслужбовців і керівництво поліції автономної області про наслідки недотримання судових рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-