Штати на Радбезі ООН виступили за найсуворіші санкції для КНДР

Штати на Радбезі ООН виступили за найсуворіші санкції для КНДР

Укрінформ
США вбачають нагальну необхідність у запровадженні найсуворіших санкцій проти КНДР за незаконні випробування Пхеньяном ядерної зброї.

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявила постійний представник США у цій міжнародній організації Ніккі Гейлі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заради припинення цієї кризи прийшов час використати усі дипломатичні заходи. Це значить швидке вжиття Радою Безпеки ООН найрішучіших можливих кроків. Лише найпотужніші санкції дозволять нам вирішити цю проблему за допомогою дипломатії", - сказала Гейлі.

Вона наголосила, що численні перемовини із різноманітними представниками Північної Кореї так і не дали жодного результату. "Члени Ради Безпеки, безперечно, закличуть до перемовин, але ми вже провели багато прямих і багатосторонніх розмов із північнокорейським режимом, які кожного разу завершувалися безрезультатно", - зазначила дипломат.

За її словами, реакція міжнародної спільноти на незаконні дії Північної Кореї стане прикладом для інших держав із подібними намірами. "Те, як ми вчинимо стосовно Північної Кореї, матиме дійсний вплив на те, як інші держави, що прагнуть отримати ядерну зброю, поводитимуть себе у майбутньому", - підсумувала Гейлі.

Читайте також: Британія хоче потужну та швидку відповідь на ядерні випробування КНДР

Як відомо, у понеділок у Нью-Йорку пройшло екстрене засідання Ради Безпеки ООН, скликане з ініціативи США, Японії, Франції, Великої Британії та Південної Кореї через нові ядерні випробування КНДР.

Третього вересня в КНДР заявили, що успішно випробували водневу бомбу. Сусідні країни, зокрема Китай, Південна Корея і Японія, заявили про потужні землетруси, що сталися приблизно під час проведення випробувань.

Фото: UN Photo/Mark Garten

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-