Берлін і Париж на Радбезі ООН проситимуть додаткових санкцій для КНДР

Берлін і Париж на Радбезі ООН проситимуть додаткових санкцій для КНДР

Укрінформ
Німеччина і Франція засуджують проведення Північною Кореєю ядерного випробування і будуть ініціювати посилення міжнародних санкцій проти КНДР.

Про це сказав у понеділок офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Німеччина і Франція єдині у тому, що Північна Корея топче ногами, зневажає міжнародне право, на що світова спільнота повинна реагувати рішуче і одностайно, особливо це стосується того, що режим санкцій проти північнокорейського режиму має бути посилений", - сказав представник уряду.

За його словами, у контексті засідання Ради безпеки ООН, що відкривається сьогодні, яке присвячене ядерній проблемі КНДР, Франція і Німеччина будуть просити і Євросоюз найближчими днями обговорити можливість введення додаткових санкцій. Зайберт повідомив, що канцлер ФРН Ангела Меркель напередодні телефонувала французькому президентові Еммануелю Макрону і обговорювала з ним це питання. Обидва лідери виступили зі спільною заявою, засудивши "нову провокацію правителя у Пхеньяні, яка сягнула нового виміру", сказав Зайберт.

Читайте також: Радбез ООН проведе екстрене засідання через ядерне випробування КНДР

Представник Меркель також зазначив, що за нову ескалацію відповідальність несе виключно Північна Корея і її керівництво - лідер Кім Чен Ин.

Разом з тим у Берліні вбачають вирішення конфлікту лише мирними, політичними, дипломатичними засобами.

Як повідомлялося, КНДР провела випробування водневої бомби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-